Risotto alla Milanese - TIP NA RYCHLOU VEČEŘI

risotto milanese.jpg
krémové Risotto alla Milanese

Co budete potřebovat

Pro 2 osoby:
200 g Arborio rýže

cca 500 ml vývaru (nejlépe hovězího)
1 dcl bílého vína
0,1 g šafránu
1 cibule
50 g másla
nastrouhaný parmazán
Jak postupovat:
 

Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli a zasypeme rýží. Rýži předem neproplachujeme. Necháme cca 2-3 min. restovat a poté zalijeme vínem. Víno se rychle vpije do rýže. Poté pomalu a postupně přidáváme po naběračce vývar, vždy počkáme, až porci rýže vstřebá. Občas promícháme. Ke konci vaření, když je rýže al dente, si připravíme šafrán tak, že pestíky namočíme v trošce teplé vody (můžete použít i mléko). Šafrán tak dá jídlu tu nejintenzivnější barvu. Šafrán zamícháme do rýže, přidáme trochu másla a nastrouhaný parmazán. A můžeme podávat. Krémové rizoto doporučujeme jako přílohu např. k vepřové panence.   


Koupíte v Prodejně U Salvátora:
  ryze-arborio_na web.png
vyvaryLangbein.png
safran.jpg
07.02.2018 13:06:34
zrada
portal_web.jpg
Prodejna U Salvátora
Náprstkova 2
110 00 Praha 1
tel.: +420 222 221 161

korenarstvi@prodejnausalvatora.cz
otevřeno: po–pá / 10–18 h.
spojení: tram 2, 17, 18
zastávka Karlovy lázně
nebo Národní divadlo


GPS: 50°5'4.020"N, 14°24'51.398"E

 
Napište nám svůj e-mail
a my vás budeme informovat
o novinkách v našem sortimentu, slevách a různých akcích v obchodě.

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one