Klasikou zůstává vanilkový lusk Bourbon z Madagaskaru
(lusk 16–20 cm). K DOSTÁNÍ V PRODEJNĚ U SALVÁTORA v BIO kvalitě. V kuchyni se bez ní neobejdete při přípravě vaječných krémů, pudinků, sladkého pečiva a zmrzliny. Lusky je možné zpracovat několika způsoby. Semena použijete do receptu, stačí v malém množství. Zbylé lusky pro jemné provonění cukru.
Vanilkový extrakt (zn. Nielsen-Massey) je čistý extrakt z Bourbonské vanilky lisovaný za studena, čímž si zachovává maximální chuť a aroma. Výsledkem je sladká, krémová a jemná chuť se sametovými podtóny. Extrakt je ideální pro vaření a pečení sladkých i slaných pokrmů. Jedna polévková lžíce vanilkového extraktu se rovná jednomu lusku vanilky. V našem kořenářství nabízíme lahvičku velikosti 60 a 118 ml. Má široké využití, je určena na pečení, vaření a do studených pokrmů. / Cakes, Cookies, Pastries, French Toast and Scones
Vanilková pasta je vyrobena z extraktu Bourbonské vanilky a jejich semen. Oproti vanilkovému extraktu tedy zachovává i vizuální efekt vanilkového lusku. Vhodná na polevy na drůbež, mořské plody a vepřové maso, Crème Anglaise, Crème brûlée, pudinky, zmrzlinu.
Vanilka mletá je sušená verze s klasickým vanilkovým aroma. Ideální do těsta a pokrmy citlivé na barvu (např. polevy). Mletou vanilku použijte také na posypání hotového pokrmu pro zvýraznění chuti (na ovoce, do nápojů).
Náš obchod se nachází v Praze 1,
pouhých 200 m od Karlova mostu.
Pondělí | 10—18 |
Úterý | 10—18 |
Středa | 10—18 |
Čtvrtek | 10—18 |
Pátek | 10—18 |