Ajowan
(vysl.: ajouven) jiná jména: carom, biskupská tráva, ajwain, omum, ajwan
Rostlina je podobná petrželi se silnou chutí a vůní tymiánu. Pochází z jižní Indie a pěstuje se také v Pákistánu, Afghánistánu a v Egyptě. Ajowan je oblíbený v různých indických receptech na pikantní pečivo a chléb. Je vhodné ho přidávat k vařené čočce nebo fazolím a do pokrmů bohatých na škrob. Ajowan má velmi výraznou a silnou chuť, proto je dobré používat ho s mírou.
Semena ajowanu nebo tekutý přípravek, z něj vyrobený, jsou používány i v léčitelství jako antiseptikum, k léčení špatného zažívání a proti nadýmání. Pro svůj vysoký obsah thymolu je také účinným fungicidem.
(Ajowan)
Náš obchod se nachází v Praze 1,
pouhých 200 m od Karlova mostu.
Pondělí | 10—18 |
Úterý | 10—18 |
Středa | 10—18 |
Čtvrtek | 10—18 |
Pátek | 10—18 |