LEVANDULOVÉ SUŠENKY

SUSENKY2.jpg
LEVANDULOVÉ SUŠENKY

Co budete potřebovat

Na cca 12 ks sušenek

 
  • 100 g másla plus trochu másla na vymazání plechu
  • 50 g cukru krupice
  • 125 g hladké mouky plus trocha mouky na poprášení válu
  • 1 polévková lžíce kukuřičné mouky
  • 1 polévková lžíce mletých mandlí
  • 1 lžička pomerančové vody
  • 1 lžička sušených levandulových květů
  • 1 vejce
  • žloutek
  • 2 lžičky vody

 
Jak postupovat:

Máslo s cukrem utřete dokud není směs světlá a nadýchaná. Do směsi přidejte prosátou hladkou mouku a kukuřičnou mouku, mleté mandle, pomerančovou vodu, levandulové květy a celé vejce. Poctivě míchejte, dokud z těsta nevyhnětete kouli. Kouli poprašte moukou, zabalte do potravinářské fólie a uložte na 20 minut do chladničky.
Troubu předehřejte na 190°C. Plech na pečení vytřete máslem.
Těsto rozválejte na tenkou placku a vykrájejte z něho kolečka o průměru 6 cm, které rozložte na plech.
V hrnku rozmíchejte žloutek se 2 lžičkami vody a potřete kolečka. Pečte 12 minut dozlatova.
Sušenky nechte ve vypnuté troubě ještě 5 minut odležet a pak je dejte vychladnout mimo troubu na 15 min. Sušenky vám vydrží vláčné až týden, ale musí být uchovávané v dobře uzavřené plechovce. 

Koupíte v Prodejně U Salvátora:
levandule.jpg
pom.voda.jpg
27.01.2017 15:41:56
zrada
obchod.jpg
Prodejna U Salvátora
Náprstkova 2
110 00 Praha 1
tel.: +420 222 221 161

korenarstvi(zavináč)prodejnausalvatora.cz
27. 7.—7. 8. 2020 dovolená.

Vážení zákazníci,
nyní máme dovolenou.
Zboží objednané přes

náš e-shop vám opět rádi připravíme a zašleme
hned po
10. srpnu.
Přejeme pěkné léto.
Váš Salvátor


Letní provoz
(červenec / sr
pen):
pondělí  10 h. — 17 h.
úterý         9 h. — 16 h.
středa     10 h. — 17 h.
čtvrtek      9 h. — 16 h.
pátek         9 h. — 16 h.

spojení: tram 2, 17, 18
zastávka Karlovy lázně
nebo Národní divadlo
GPS: 50°5'4.020"N, 14°24'51.398"E
Napište nám svůj e-mail
a my vás budeme informovat
o novinkách v našem sortimentu, slevách a různých akcích v obchodě.

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one