LEVANDULOVÉ SUŠENKY

SUSENKY2.jpg
LEVANDULOVÉ SUŠENKY

Co budete potřebovat

Na cca 12 ks sušenek

 
  • 100 g másla plus trochu másla na vymazání plechu
  • 50 g cukru krupice
  • 125 g hladké mouky plus trocha mouky na poprášení válu
  • 1 polévková lžíce kukuřičné mouky
  • 1 polévková lžíce mletých mandlí
  • 1 lžička pomerančové vody
  • 1 lžička sušených levandulových květů
  • 1 vejce
  • žloutek
  • 2 lžičky vody

 
Jak postupovat:

Máslo s cukrem utřete dokud není směs světlá a nadýchaná. Do směsi přidejte prosátou hladkou mouku a kukuřičnou mouku, mleté mandle, pomerančovou vodu, levandulové květy a celé vejce. Poctivě míchejte, dokud z těsta nevyhnětete kouli. Kouli poprašte moukou, zabalte do potravinářské fólie a uložte na 20 minut do chladničky.
Troubu předehřejte na 190°C. Plech na pečení vytřete máslem.
Těsto rozválejte na tenkou placku a vykrájejte z něho kolečka o průměru 6 cm, které rozložte na plech.
V hrnku rozmíchejte žloutek se 2 lžičkami vody a potřete kolečka. Pečte 12 minut dozlatova.
Sušenky nechte ve vypnuté troubě ještě 5 minut odležet a pak je dejte vychladnout mimo troubu na 15 min. Sušenky vám vydrží vláčné až týden, ale musí být uchovávané v dobře uzavřené plechovce. 

Koupíte v Prodejně U Salvátora:
levandule.jpg
pom.voda.jpg
27.01.2017 15:41:56
zrada
NOVINKA!
Dostanete se k nám snadněji!

Na zastávce Karlovy lázně
můžete nyní vystoupit
z tramvají č. 17, 18 a 2 
v obou směrech.

Kořenářství je jen 50 m
od zastávky
.


Náš obchod se nachází v Praze 1,
pouhých 200 m od Karlova mostu.

obchod.jpg
Prodejna U Salvátora
Náprstkova 2
110 00 Praha 1
tel.: +420 222 221 161

korenarstvi(zavináč)prodejnausalvatora.cz
Otevírací doba:
od 25. 7. do 5.8. DOVOLENÁ
Pondělí 10—18
Úterý 10—18
Středa 10—18
Čtvrtek 10—18
Pátek 22.7. od 10—15.30
Dopravní spojení: tram. č. 17, 18, 2.
Výstupní zastávka Karlovy lázně.
GPS: 50°5'4.020"N, 14°24'51.398"E
Napište nám svůj e-mail
a my vás budeme informovat
o novinkách v našem sortimentu, slevách a různých akcích v obchodě.

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one