Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli a zasypeme rýží. Rýži předem neproplachujeme. Necháme cca 2-3 min. restovat a poté zalijeme vínem. Víno se rychle vpije do rýže. Poté pomalu a postupně přidáváme po naběračce vývar, vždy počkáme, až porci rýže vstřebá. Občas promícháme. Ke konci vaření, když je rýže al dente, si připravíme šafrán tak, že pestíky namočíme v trošce teplé vody (můžete použít i mléko). Šafrán tak dá jídlu tu nejintenzivnější barvu. Šafrán zamícháme do rýže, přidáme trochu másla a nastrouhaný parmazán. A můžeme podávat. Krémové rizoto doporučujeme jako přílohu např. k vepřové panence.
Náš obchod se nachází v Praze 1,
pouhých 200 m od Karlova mostu.
Pondělí | 10—18 |
Úterý | 10—18 |
Středa | 10—18 |
Čtvrtek | 10—18 |
Pátek | 10—18 |